הלוואה לכל מטרה – המציאות הכלכלית הנוכחית אינה פשוטה עבור האזרח הישראלי הממוצע. כאשר הוצאות המחיה משמעותיות ורק עולות משנה לשנה, ברור מדוע סכנת הנפילה לתוך בור כלכלי של ממש הופכת למוחשית. במצבים אלה, נטילת הלוואה היא בבחינת חבל הצלה של ממש ויכולה לשנות את התמונה הפיננסית עבור כל אדם. אז אילו הלוואות ניתן לקחת כיום? ואיך עושים את זה נכון?
לכל צורך, יש את ההלוואה שלו
הנקודה הראשונה שחשוב להדגיש היא שהצרכים המשתנים של אנשים פרטיים, בעלי עסקים וחברות הביאו לכך שניתן לקבל הלוואה כמעט לכל מטרה באשר היא – ובטווח עצום של סכומי כסף.
ההלוואה הגדולה ביותר, שמרבית האוכלוסיה צריכה לקחת בשלב זה או אחר של חייה, היא, כמובן, המשכנתא, כאשר הלוואות נפוצות אחרות מסייעות אף הן לבצע רכישות בסדר גודל משמעותי (מכונית, למשל). במישור העסקי, נפוצות עד מאד הלוואות עבור פתיחת עסק, האפשרות לקבל את סכומי הכסף העצומים הנדרשים לחודשי הפעילות הראשונים. סוג אחר של הלוואות, נפוץ בכל קנה מידה, הוא אלה המאפשרות להתמודד עם מצבים מורכבים, דוגמת כאלה בהם נמצאים בחוב כספי יחד עם הנאמר מעלה, אין זה הכרח כי הגורם שמעניק את ההלוואה אכן ייתן את דעתו על הצורך הספציפי שלה. כיום, יותר ויותר בנקים, כמו גם מוסדות פיננסיים אחרים, מאפשרים לקבל הלוואה לכל מטרה באשר היא, מבלי "לחקור" יתר על המידה את האדם הלווה על מהות ומטרות ההלוואה.
גם בתנאים האלה, ייתכן מאד שהוא יידרש להוכיח כי יוכל לעמוד בכספי ההלוואה, בין השאר משמעותי, או לחילופין כאשר נכנסים לשדה המשחק של האוברדרפט באמצעות בחינת תלושי השכר האחרונים שלו.
חשיבותה של סקירה מקיפה
היות ויש תחרות בין מעניקי ההלוואות, מומלץ לבחון את ההצעה הספציפית שהם מעניקים, או אפילו להשתמש בשירותיו של יועץ שיאפשר לכוון את הלקוח לעבר ההצעה המשתלמת ביותר עבורו.
ההלוואות נבדלות ביניהן במשתנים דוגמת גובה ההלוואה האפשרי, תקופת ההחזר, הריבית ודרישות הסף, כך שבחירה מושכלת היא משמעותית במיוחד מבחינה כלכלית.